top of page

Ea se deschide cu uciderea misterioasă a unui custode de la Luvru, chiar în interiorul muzeului. Jacques Sauniere fusese ultimul mare maestru al unei confrății secrete- Stareția Sionului- care păstrează un secret ce ar duce la distrugerea bisericii creștine. 6 Crima îi aduce împreună pe Robert Langdon, un profesor de simbolistică de la Harvard, şi nepoata victimei, criptologul Sophie Nevue.

Ei dezleagă mesajele misterioase și codurile numerice lăsate de bunicul lui Sophie și intră în posesia unui criptex ce conține harta care ar duce la Sfantul Graal. Impreună cu istoricul milionar Leigh Teabing, ei fug din Paris la Londra, fiind urmăriți de poliție și de un călugăr, reprezentantul organizației catolice Opus Dei. Acest călugar, care nu se oprește de la nimic pentru a proteja secretul Sfântului Graal, este de fapt ucigașul lui Jacques Sauniere.

Toată cartea se desfășoară într-o singură noapte, punând în fața cititorului o mulțime de coduri, mistere și conspirații. Interesul lui Dan Brown pentru conspirații este dezvăluit chiar în cartea lui, în care a menționat de două ori propoziția “oamenilor le plac conspirațiile”.

bottom of page